Ochansan’s Weblog

Posts Tagged ‘browser

Hari ini nyoba install IE 8, but masih versi RC1, langsung download aja dari
http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/beta/default.aspx
besar file installer sekitar 16 mb, selesai download.. langsung jalanin .. secara otomatis akan download paket2x lanjutan-nya…
install_01

install_03

install_03

install_04

Setelah selesai installasi, seperti biasa.. IE akan import bookmark and lakukan konfigurasi.. g pilih yang oto2x aja or recommended…

install_05

install_06

install_07

setelah seluruh seremonial berakhir.. langsung kenalan…
hmm gak banyak perubahan sih.. hampir sama aja kayak IE 7…

install_08

dari website resminya IE 8 ada beberapa fitur andalan yang menurut g cukup menarik, yakni “Inprivate“, selama fitur ini diaktifkan, aktifitas browsing tidak akan tercatat dalam history.. jadi boleh dibilang.. fitur ini mempermudah hapus jejak setelah selesai browsing.. sangat membantu…. apalagi setelah melakukan online transaction….

ya.. any fitur canggih lainnya ?? tunggu aja tanggal mainnya…..

Iklan

Flock, the social web browser

Yup, Flock adalah sebuah software browser, dengan dukungan Mozilla, sama seperti Firefox…

Tapi apa yang beda dari Flock dengan browser lain ??? .. let’s check it out…!!..

Flock bisa didownload di website resminya http://flock.com/ , sekitar 10 MB untuk versi 1.1
Dari tag line-nya disebutkan “the social web browser”..
hmm.. ternyata browser ini dirancang khusus untuk dengan philosopy, untuk menghadirkan pengalaman ber-internet dengan sentuhan personal, dimana penguna mengendalikan dan semakin terkoneksi dengan hal yang penting baginya…

Hmm.. semakin penasaran.. akhirnya g coba download Flock dan install…
Kesan pertama begitu menggoda, hehehe.. kayak iklan aja..
Ya, sekilas akan terlihat sama dengan Firefox, ada tab, standart toolbar, address bar dan seterusnya…
Tapii…
Terdapat fasilitas “Side-bar”, yang terdiri dari Favorites, History, People, Feed, Webclip boards, Account and Services…
Buat g, yang agak surprise adalah side bar People , Feed , Webclipboard…
dengan adanya sidebar ini, jika kita terkoneksi dengan website seperti Facebook, Flick, Youtube, Cnet, dst….. maka side bar akan terintegrasi dengan layanan dari website tersebut…

Contohnya g coba login ke Facebook.. secara otomatis side bar People akan menampilkan teman – teman kita yang ada di Facebook, sehingga mempermudah untuk melakukan Poke, Message, Wall post, Share Link, View Profile, Give Gift, Share Flock….

Selain fasilitas Side bar, ada juga menu Tools dengan pilihan Web Search, Photo Uploader, Web Clipboard, Feeds, Blog Editor, dan Media Bar…
Wah tool – tool ini sangat membantu sekali…

Web Search, sama seperti di Firefox, sebuah textbox untuk mengetikan kata kunci, dengan pilihan web engine ternama (Google, Yahoo, dst..)

Photo Uploader, akan mempermudah buat yang sering upload foto. Tinggal pilih foto yang akan diupload, lalu kita dapat melakukan crop, rotate, dan bahkan resize filenya.. setelah fotonya ok, tinggal click upload….

Web Clipboard, nah ini mempermudah kita kalo mo comot2x sesuatu dari website, gak perlu harus download or save.. Cukup Drag and Drop yang mo diambil…

Feeds, ini tool sebagai Feed Reader, kita bisa mengkonfigurasi tool ini untuk menyesuaikan feed yang mo kita dapatkan… secara otomatis beberapa website seperti Yahoo, CNN, sudah terintergrasi dengan Flock…

Blog Editor, kita gak perlu lagi tool2x lain untuk bikin blog, Flock akan terintergrasi dengan blogsite tersebut, contohnya WordPress ini.. cukup pilih blog editor, lalu akan muncul dialog window sebagai text editor.. nah disini kita bisa masukan link , picutre, atau media, atau bahkan bisa ambil media dari Web Clipboard…

Media Bar, tool ini akan membantu kita menampilkan media dari site – site yang sudah kita intergrasikan dengan Flock, misalnya Youtube, Photobucket.. hmm.. kalo g nyoba login ke Facebook, nah media bar ini bisa dimanfaatin untuk lihat foto2x yang dishare oleh teman2x kita…
Nah cukup sekian crita – crita tentang Flock-nya lebih baik coba aja deh.. and feel the new experiences while getting connected with others….


November 2017
S S R K J S M
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Blog Stats

  • 287,687 hits

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • Putting the “AI” in ThAInksgiving November 23, 2017
     Welcome to Thanksgiving table talk circa 2017. It’s true that AI and machine learning are changing the world, and in a few years, it will be embedded in all of the technology in our lives. So maybe it makes sense to help folks at home better understand machine learning. After all, without deep knowledge of current tech, autonomous vehicles seem dangerous, S […]
    Jordan Crook
  • Let’s talk about commercial drones at TechCrunch Disrupt Berlin November 23, 2017
     Everyone loves drones, including companies with very specific needs. Drones once were the hot new thing and the perfect birthday gift. But drone makers are now realizing that there’s a bigger opportunity with commercial use cases, from farming to inspection. That’s why we’re excited to announce that three founders of three amazing companies in the drone ind […]
    Romain Dillet
  • Mobile payment and loyalty platform Yoyo Wallet integrates with Starling Bank November 23, 2017
     In another example of Starling Bank jumping on the Open Banking/PSD2 train before legislation in the U.K. and Europe next year will force banks to do so, it is launching its latest API partnership: this time with Yoyo Wallet, the U.K.-based mobile payment and loyalty platform. Read More
    Steve O'Hear
  • Indian home healthcare platform Portea Medical raises $26M Series C November 23, 2017
     Portea Medical, one of India’s biggest platforms for home healthcare visits, has raised $26 million in Series C funding to expand its service range. The round was led by Sabre Partners and MEMG CDC, with participation from returning investors Accel (which led Portea’s Series B two years ago), the World Bank Group’s International Finance Corporation and Qual […]
    Catherine Shu
  • Snips lets you build your own voice assistant to embed into your devices November 22, 2017
     French startup Snips is now helping you build a custom voice assistant for your device. Snips doesn’t use Amazon’s Alexa Voice Service or Google Assistant SDK — the company is building its own voice assistant so that you can embed it on your devices. And the best part is that it doesn’t send anything to the cloud as it works offline. If you want to understa […]
    Romain Dillet
  • Minted rolls out an on-demand photography service for around $100 per session November 22, 2017
     When you go through a big life event — say a milestone birthday for a parent or a wedding — there are probably going to be a lot of mini-events that happen before and after the big one. But you might not think to hire a professional photographer for them and stick with a couple phone cameras because it can be tough to find those photographers. So Minted, a […]
    Matthew Lynley
  • PacketZoom lands $5M Series A investment to speed up mobile apps November 22, 2017
     PacketZoom, a startup that helps app developers speed up and optimize app delivery on mobile devices, announced a $5M Series A today. The round was led by Baseline Ventures with participation from First Round Capital, Tandem Capital and Arafura Ventures. Today’s investment brings the total raised to over $9M, according to Crunchbase. The company combines a […]
    Ron Miller
  • AppLovin scraps acquisition and takes debt financing instead November 22, 2017
     The story of AppLovin‘s acquisition has taken another turn. We first reported that the mobile ad startup was in acquisition talks in August of last year, and the announcement came a month later: AppLovin would sell a majority stake Chinese private equity firm Orient Hontai Capital. Today, however, CEO Adam Foroughi revealed that the deal is (sort of) off. I […]
    Anthony Ha
  • Apple acquired augmented reality headset startup Vrvana for $30M November 21, 2017
     As Apple reportedly ramps up work to ship an augmented reality headset in 2020, it has acquired a startup from Montreal, Canada that could help it get there. TechCrunch has learned that Apple has acquired Vrvana, maker of the Totem headset — which had rave reviews but never shipped. The deal was for around $30 million, two sources tell TechCrunch. We contac […]
    Lucas Matney,Ingrid Lunden
  • ADAY aims to simplify your wardrobe with $2M in funding November 21, 2017
     ADAY, a fresh entrant in the highly competitive world of direct-to-consumer fashion, has raised $2 million in new funding for its mission to simplify wardrobes with a line of durable, technical and chic womenswear. The company is the latest in an ever-expanding movement of startups that offer direct-to-consumer products for the fashion-conscious consumer. R […]
    Samantha Stein