Ochansan’s Weblog

Posts Tagged ‘browser

Hari ini nyoba install IE 8, but masih versi RC1, langsung download aja dari
http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/beta/default.aspx
besar file installer sekitar 16 mb, selesai download.. langsung jalanin .. secara otomatis akan download paket2x lanjutan-nya…
install_01

install_03

install_03

install_04

Setelah selesai installasi, seperti biasa.. IE akan import bookmark and lakukan konfigurasi.. g pilih yang oto2x aja or recommended…

install_05

install_06

install_07

setelah seluruh seremonial berakhir.. langsung kenalan…
hmm gak banyak perubahan sih.. hampir sama aja kayak IE 7…

install_08

dari website resminya IE 8 ada beberapa fitur andalan yang menurut g cukup menarik, yakni “Inprivate“, selama fitur ini diaktifkan, aktifitas browsing tidak akan tercatat dalam history.. jadi boleh dibilang.. fitur ini mempermudah hapus jejak setelah selesai browsing.. sangat membantu…. apalagi setelah melakukan online transaction….

ya.. any fitur canggih lainnya ?? tunggu aja tanggal mainnya…..

Iklan

Flock, the social web browser

Yup, Flock adalah sebuah software browser, dengan dukungan Mozilla, sama seperti Firefox…

Tapi apa yang beda dari Flock dengan browser lain ??? .. let’s check it out…!!..

Flock bisa didownload di website resminya http://flock.com/ , sekitar 10 MB untuk versi 1.1
Dari tag line-nya disebutkan “the social web browser”..
hmm.. ternyata browser ini dirancang khusus untuk dengan philosopy, untuk menghadirkan pengalaman ber-internet dengan sentuhan personal, dimana penguna mengendalikan dan semakin terkoneksi dengan hal yang penting baginya…

Hmm.. semakin penasaran.. akhirnya g coba download Flock dan install…
Kesan pertama begitu menggoda, hehehe.. kayak iklan aja..
Ya, sekilas akan terlihat sama dengan Firefox, ada tab, standart toolbar, address bar dan seterusnya…
Tapii…
Terdapat fasilitas “Side-bar”, yang terdiri dari Favorites, History, People, Feed, Webclip boards, Account and Services…
Buat g, yang agak surprise adalah side bar People , Feed , Webclipboard…
dengan adanya sidebar ini, jika kita terkoneksi dengan website seperti Facebook, Flick, Youtube, Cnet, dst….. maka side bar akan terintegrasi dengan layanan dari website tersebut…

Contohnya g coba login ke Facebook.. secara otomatis side bar People akan menampilkan teman – teman kita yang ada di Facebook, sehingga mempermudah untuk melakukan Poke, Message, Wall post, Share Link, View Profile, Give Gift, Share Flock….

Selain fasilitas Side bar, ada juga menu Tools dengan pilihan Web Search, Photo Uploader, Web Clipboard, Feeds, Blog Editor, dan Media Bar…
Wah tool – tool ini sangat membantu sekali…

Web Search, sama seperti di Firefox, sebuah textbox untuk mengetikan kata kunci, dengan pilihan web engine ternama (Google, Yahoo, dst..)

Photo Uploader, akan mempermudah buat yang sering upload foto. Tinggal pilih foto yang akan diupload, lalu kita dapat melakukan crop, rotate, dan bahkan resize filenya.. setelah fotonya ok, tinggal click upload….

Web Clipboard, nah ini mempermudah kita kalo mo comot2x sesuatu dari website, gak perlu harus download or save.. Cukup Drag and Drop yang mo diambil…

Feeds, ini tool sebagai Feed Reader, kita bisa mengkonfigurasi tool ini untuk menyesuaikan feed yang mo kita dapatkan… secara otomatis beberapa website seperti Yahoo, CNN, sudah terintergrasi dengan Flock…

Blog Editor, kita gak perlu lagi tool2x lain untuk bikin blog, Flock akan terintergrasi dengan blogsite tersebut, contohnya WordPress ini.. cukup pilih blog editor, lalu akan muncul dialog window sebagai text editor.. nah disini kita bisa masukan link , picutre, atau media, atau bahkan bisa ambil media dari Web Clipboard…

Media Bar, tool ini akan membantu kita menampilkan media dari site – site yang sudah kita intergrasikan dengan Flock, misalnya Youtube, Photobucket.. hmm.. kalo g nyoba login ke Facebook, nah media bar ini bisa dimanfaatin untuk lihat foto2x yang dishare oleh teman2x kita…
Nah cukup sekian crita – crita tentang Flock-nya lebih baik coba aja deh.. and feel the new experiences while getting connected with others….


Februari 2018
S S R K J S M
« Apr    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Blog Stats

  • 294,259 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • The rise and rise of supergiant rounds Februari 25, 2018
     With more money flowing into a shrinking number of deals, the average startup funding round is getting bigger. And it’s not by a small margin, either. Supergiant funding rounds are coming to dominate the funding landscape at all stages. Here we take a look at this growing phenomenon, what it means and what might be happening “under the hood” in supergiant s […]
    Jason Rowley
  • GoBee Bike throws in the towel in France Februari 25, 2018
     Bike-sharing startup GoBee Bike is giving up and shutting down in all French cities where it operates. GoBee Bike operates just like Chinese giants Ofo and Mobike. You open the app, you find a bike on the map and you unlock it by scanning a QR code. Once you’re done, you lock it again and leave it there — there’s no dock. And yet, the startup is blaming van […]
    Romain Dillet
  • What does it take to be a startup that raises huge sums quickly? Februari 24, 2018
     Some founders toil for years to secure a meager seed round. Others seem to go from launch to a massive fundraise in no time. Why is that, and how does one get into that second group? There’s no single formula, of course. But data indicates it helps to be famous, involved in a hot technology sector or working to cure cancer. Read More
    Joanna Glasner
  • The intensifying battle for Africa’s burgeoning tech landscape Februari 23, 2018
     Long gone are the days when Africa was disparagingly regarded as the White Man’s Burden. Today, Africa is the continent with the youngest demographic in the world, on the brink of a technical renaissance — yet the world’s tech titans are floundering to understand and gain a foothold in this market. Read More
    Monique Maddy
  • Eden acquires OrgOrg, a social network for office managers Februari 23, 2018
     Eden, the office management and tech support platform, has today announced the acquisition of OrgOrg, a social network for office managers to recommend, discuss, and review vendors and products. The terms of the deal were not disclosed. Eden founder and CEO Joe DuBey explained to TechCrunch that a growing number of on-boarding clients said that they had ori […]
    Jordan Crook
  • Tesla wants to install chargers at the office Februari 23, 2018
     Tesla expects to sell 100,000 electric vehicles in 2018. But electric vehicles don’t make much sense unless chargers are easily accessible and convenient. That’s why Tesla is introducing the Workplace Charging program. It will allow offices and business to apply for a Wall Connector to be installed in the company garage or parking lot. And, except for the a […]
    Jordan Crook
  • Split raises $17M for its product experimentation platform Februari 23, 2018
     Split announced this morning that it’s raised $17 million in Series B funding. The round was led by Lightspeed Venture Partners, with participation from Accel Partners and new investor Harmony Partners. Split has now raised a total of $26.8 million. The startup allows companies to test out new features and deliver them in a targeted way to select groups of […]
    Anthony Ha
  • Bump is a peer-to-peer marketplace for streetwear Februari 22, 2018
     As the streetwear and sneaker industry continues to explode in popularity, we’re seeing more and more startups popping up to service the industry — all from slightly different angles. Meet Bump, a peer-to-peer take on a streetwear marketplace. Founded six months ago in the U.K. and now part of Y Combinator’s Winter ’18 batch, the startup already has more th […]
    Fitz Tepper
  • Snips brings its privacy-focused voice assistant to cars Februari 22, 2018
     French startup Snips is announcing two things for its voice assistant SDK. First, the company is showing off an interesting use case in Nuremberg with a Snips-powered voice assistant in a car. Second, you can now build voice assistants in German. Read More
    Romain Dillet
  • MyBagCheck lets you drop off your bags anywhere Februari 22, 2018
     MyBagCheck is a clever system that ensures you’ll be able to spend those extra few hours in a foreign city without having to lug around 50 pounds of Samsonite. The founder, Micah B. Lewis, created the app to allow people who have bags to get those bags picked up and stored during the day, something every traveler would love. The app is self-funded and Lewis […]
    John Biggs
Iklan