Ochansan’s Weblog

Posts Tagged ‘browser

Hari ini nyoba install IE 8, but masih versi RC1, langsung download aja dari
http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/beta/default.aspx
besar file installer sekitar 16 mb, selesai download.. langsung jalanin .. secara otomatis akan download paket2x lanjutan-nya…
install_01

install_03

install_03

install_04

Setelah selesai installasi, seperti biasa.. IE akan import bookmark and lakukan konfigurasi.. g pilih yang oto2x aja or recommended…

install_05

install_06

install_07

setelah seluruh seremonial berakhir.. langsung kenalan…
hmm gak banyak perubahan sih.. hampir sama aja kayak IE 7…

install_08

dari website resminya IE 8 ada beberapa fitur andalan yang menurut g cukup menarik, yakni “Inprivate“, selama fitur ini diaktifkan, aktifitas browsing tidak akan tercatat dalam history.. jadi boleh dibilang.. fitur ini mempermudah hapus jejak setelah selesai browsing.. sangat membantu…. apalagi setelah melakukan online transaction….

ya.. any fitur canggih lainnya ?? tunggu aja tanggal mainnya…..

Flock, the social web browser

Yup, Flock adalah sebuah software browser, dengan dukungan Mozilla, sama seperti Firefox…

Tapi apa yang beda dari Flock dengan browser lain ??? .. let’s check it out…!!..

Flock bisa didownload di website resminya http://flock.com/ , sekitar 10 MB untuk versi 1.1
Dari tag line-nya disebutkan “the social web browser”..
hmm.. ternyata browser ini dirancang khusus untuk dengan philosopy, untuk menghadirkan pengalaman ber-internet dengan sentuhan personal, dimana penguna mengendalikan dan semakin terkoneksi dengan hal yang penting baginya…

Hmm.. semakin penasaran.. akhirnya g coba download Flock dan install…
Kesan pertama begitu menggoda, hehehe.. kayak iklan aja..
Ya, sekilas akan terlihat sama dengan Firefox, ada tab, standart toolbar, address bar dan seterusnya…
Tapii…
Terdapat fasilitas “Side-bar”, yang terdiri dari Favorites, History, People, Feed, Webclip boards, Account and Services…
Buat g, yang agak surprise adalah side bar People , Feed , Webclipboard…
dengan adanya sidebar ini, jika kita terkoneksi dengan website seperti Facebook, Flick, Youtube, Cnet, dst….. maka side bar akan terintegrasi dengan layanan dari website tersebut…

Contohnya g coba login ke Facebook.. secara otomatis side bar People akan menampilkan teman – teman kita yang ada di Facebook, sehingga mempermudah untuk melakukan Poke, Message, Wall post, Share Link, View Profile, Give Gift, Share Flock….

Selain fasilitas Side bar, ada juga menu Tools dengan pilihan Web Search, Photo Uploader, Web Clipboard, Feeds, Blog Editor, dan Media Bar…
Wah tool – tool ini sangat membantu sekali…

Web Search, sama seperti di Firefox, sebuah textbox untuk mengetikan kata kunci, dengan pilihan web engine ternama (Google, Yahoo, dst..)

Photo Uploader, akan mempermudah buat yang sering upload foto. Tinggal pilih foto yang akan diupload, lalu kita dapat melakukan crop, rotate, dan bahkan resize filenya.. setelah fotonya ok, tinggal click upload….

Web Clipboard, nah ini mempermudah kita kalo mo comot2x sesuatu dari website, gak perlu harus download or save.. Cukup Drag and Drop yang mo diambil…

Feeds, ini tool sebagai Feed Reader, kita bisa mengkonfigurasi tool ini untuk menyesuaikan feed yang mo kita dapatkan… secara otomatis beberapa website seperti Yahoo, CNN, sudah terintergrasi dengan Flock…

Blog Editor, kita gak perlu lagi tool2x lain untuk bikin blog, Flock akan terintergrasi dengan blogsite tersebut, contohnya WordPress ini.. cukup pilih blog editor, lalu akan muncul dialog window sebagai text editor.. nah disini kita bisa masukan link , picutre, atau media, atau bahkan bisa ambil media dari Web Clipboard…

Media Bar, tool ini akan membantu kita menampilkan media dari site – site yang sudah kita intergrasikan dengan Flock, misalnya Youtube, Photobucket.. hmm.. kalo g nyoba login ke Facebook, nah media bar ini bisa dimanfaatin untuk lihat foto2x yang dishare oleh teman2x kita…
Nah cukup sekian crita – crita tentang Flock-nya lebih baik coba aja deh.. and feel the new experiences while getting connected with others….


Juli 2017
S S R K J S M
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 277,051 hits

Tweet weet me


  • sigit: numpang nimbrung.saya pakai netbook lenovo S10 dr th 2010 ok ok saja.sudah beberapa kali jatuh,masih jalan normal.th 2014 jatuh dari atas jok mobil a
  • fili: makasih yah buat infonya
  • Arviady: Kok..yg memberikan Ulasan rata-rata tidak nyambung sih..Bukannya Prihatim atau kasih solusi..malah pada Promosi Merk Laptop serta pengalaman pemakaian

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • Uber’s SVP of leadership and strategy says she hasn’t seen any toxicity Juli 20, 2017
     Uber SVP of Leadership and Strategy Frances Frei is optimistic about the future of Uber, despite the allegations of sexual harassment, greyballing and an executive accessing a rider’s medical records. In fact, Frei wears an Uber t-shirt every day and plans to wear one every day until every single one of Uber’s 15,000 employees feels proud about wearing one. […]
    Megan Rose Dickey
  • Cargo wants to put a vending machine in every Uber Juli 20, 2017
     How many times have you been in an Uber or Lyft and wanted a few Advil, or a 5-hour Energy? While some enterprising ridesharing drivers occasionally try to sell essentials (or non-essentials like tablets and digital cameras), there really isn’t a structured way to facilitate this… until now. Enter Cargo, a startup that wants to turn drivers’ vehicles into l […]
    Fitz Tepper
  • Anti-drone radio wave startup SkySafe secures $11.5M from Andreessen Juli 20, 2017
     Drones are a threat to both military and public safety, whether flown by a terrorist or just a reckless pilot. SkySafe’s radio wave technology can detect and stop rogue drones from entering unauthorized areas like military bases, stadiums, prisons and airports. Read More
    Josh Constine
  • Slidebean picks up $850K and launches a new version of its presentation-building tool Juli 20, 2017
     Slidebean, the app that wants to take on Prezi and PowerPoint, is launching version 3.0 of the service on the heels of an $850K seed round from CaraoV. The idea behind Slidebean is relatively simple. Presentations/decks are a fact of life for many professionals, but creating those presentations isn’t as simple as inputting the information you want. More oft […]
    Jordan Crook
  • D-ID’s tech protects your privacy by confounding face recognition algorithms Juli 20, 2017
     Unless you literally wear a mask all the time, it is almost impossible to completely avoid cameras and face recognition technology. Not only is this a privacy concern, but it also presents a potential liability for companies that need to protect personal data. D-ID, a startup currently taking part in Y Combinator, wants to solve the problem with tools that […]
    Catherine Shu
  • PebblePost raises $47M as it uses online data to fuel direct mail marketing Juli 20, 2017
     PebblePost, a startup that uses online data to target consumers with printed mail, has raised $47 million in a combination of equity and debt. That includes the $15 million, RRE Ventures-led Series B that the company announced in February. The equity portion of the funding has been expanded to $20 million, with another $27 million coming from a loan facilit […]
    Anthony Ha
  • Marketing personalization startup Dynamic Yield adds $9M to its Series C, bringing it to $31M Juli 20, 2017
     Dynamic Yield, which uses machine learning to help online marketers personalize customer experiences on their site, has added $9 million to its Series C, bringing it to a new total of $31 million. Its new investors are DTCP (Deutsche Telekom Capital Partners) and La Maison. Read More
    Catherine Shu
  • Luma launches a home tech support service for $5 a month Juli 20, 2017
     The Luma was a compelling product when it was announced back in late-2015 — we even went so far as declaring the WiFi-extending home mesh system, “fun.” That descriptor doesn’t really apply the startup’s new offering, and indeed, Luma Guardian feels a bit out of left field for the networking hardware-maker.  The system is a lot of things rolled into one: a […]
    Brian Heater
  • Mighty Networks founder Gina Bianchini on building a business in Silicon Valley Juli 20, 2017
     In episode two of Founder’s Corner, Gina Bianchini, the founder and CEO of Mighty Networks, joins host and Omidyar Network partner Shripriya Mahesh to discuss her mission of empowering people to connect around their passions, and pulls back the curtain on how she runs the business and manages her days as CEO. Read More
    Shripriya Mahesh
  • The final 75 tickets are now available for the TechCrunch Summer Party at August Capital Juli 19, 2017
     The TechCrunch Summer Party is a thing of tradition and we hope you can make it out this year. As in years past we’ll gather on the spacious grounds of August Capital in Menlo Park and enjoy an evening of cocktails and the spirit of entrepreneurship. The deck around August Capital’s office is large but cannot hold all of Silicon Valley, so tickets are very […]
    Matt Burns