Ochansan’s Weblog

Posts Tagged ‘Book Fair

Yap, sesuai title…

IndoComTech

IndoComTech

web-benner-igs

Kali ini ada pameran yang layak dikunjungi, lokasinya ada di Jakarta Convention Center alias JCC, yap di Jakarta (tentunya..)

Perlu catet, tanggalnya 12 – 16 November 2008 aja.. alias sampai hari minggu jam 21.00, buka dari jam 10 (kl gak salah)…

Nah, hari Kamis (kemarin), tepatnya hari kedua pameran, akhirnya gw nyampe juga disana…
Dari kantor, menerobos barisan mobil2x yang kena macet, pake Jupiter Z, tiba disana jam 7 lewat 5 menit, bayar tiket parkir di depan 1000 rupiah, lalu cari parkir di deket lapangan bola…

Untuk masuk ke areal pameran IndoComTech 2008, pengunjung diwajibkan tuker uang lima ribu alias goceng alias 5000 rupiah per kepala (termasuk badannya jg.. 😀 )

Sampai didalam, pengunjung saat itu, tidak serapet pameran komputer sebelum2x-nya, mungkin karena hari Kamis malem kali ya?!?….. Mulai dari stand Hewlett Packard (HP), Acer, Byon, Compaq, Sony, Toshiba, Asus, Lenovo, Linksys, Gigabyte dst, dll, etc…. turut meramaikan pameran.. nih denah resminya…

Denah Pameran

Denah Pameran

untuk barang komputer, harga yang ditawarkan juga cukup mengiurkan.. but gak sedikit barang yang ditawarakan dalam kurs USD.. hmmm so dengan kurs sekitar 11rb lebih.. hmm jadi mahal apa murah ya??? ‘n logo yg satu ini perlu dipertanyakan ulang… knapa gak 100%..

90persen1

hmm.. untuk UMPC/Netbook, mulai dari yang level 3jt-an sampai 6jt-an, Axio ClassMate PC dijokul 2,99jt… Lenovo ideapad S90 start 4,5jt… Asus EeePC U1000H $569
naik ke level atas ada Dell Inspiron 1420 $750, NEC Versa S3301 $759, ..dstnya..

Untuk VGA card masih seperti biasa ATI dan NVidia,… dibudle dengan board dari Zotac, HIS untuk entry lvel ada HIS HD3650 256 DDR2 yang dibundle $64,5… di Stand AMD juga nawarin pake 10jt Rp untuk Radeon HD4870 + Phenom X4 9950 + Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series… ck..ck..ck..

Buat yang lagi nyari projector, nah mungkin bisa manfaatin promonya… start dari 5jtan… ada yang cicilan 0% pula…

Untuk urusan printer, HP , Canon , Brother, Epson juga turut serta bagi-bagi brosur (wekekekeke..) , di stand Canon ada trade in, but gw gak lg tertarik jg gak nanya2x..

Kalo aksesoris, jangan takut, bisa cari di gang senggolnya IndoComTech alias harco-nya IndoComTech.. disini bisa dapetin Flash Disk 4 GB dengan harga 100rb rupiah.. ada juga router wireless DLink D310 dibandrol 410rb (hmm lupa2x inget.. klo gak salah segitu..)

Nah ada juga perangkat untuk 1 pc jadi 10 pc (apa tuh sebutannya).. ada juga kacamata yang bisa foto, Nu Smart Vision, …

Setelah muter di Hall A dan Hall B, serta ruangan di sekitar situ.. masuk deh ke areal Indonesia Game Show…tapi..tapi.. sebaiknya minta stempel sama penjaga pintu yang ada disitu.. sebab yang berbayar hanya pameran IndoComTech, untuk Indonesia Game Show dan Indonesia Book Fair, ternyata gratisan..

Masuk ke areal Indonesia Gameshow, yup ada beberapa jenis game yang di tunjukan, mesin arcade juga ada.. cosplay juga ada, cuma sayang pas gw disana, gak ada yg lagi show… sepi dhe… Lirik – lirik eh ternyata ada game buatan Indonesia asli, markasnya di Bandung (katanya lho..) namanya Nusantara online, sempet coba sebentar.. but sayangnya masih jauh dibanding game2x yang ada di stand sebelah2x-nya…

Ok dhe.. lipsusnya segitu dulu.. soalnya lom sempet mampir ke Indonesia Book Fair, tau- tau dah jam 9an.. mungkin gak ingetan jam karena asyik liat produk it or at least liat yg jaga-nya…wekekekekke….

Iklan

Januari 2018
S S R K J S M
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blog Stats

  • 292,024 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • Rupert Murdoch wants Facebook to pay for the news Januari 22, 2018
     Rupert Murdoch, the executive chairman of News Corporation, today issued a statement calling for Facebook and Google to subsidize the news traveling through their platforms. In the statement, Murdoch calls on Facebook to pay a carriage fee, as cable companies do with pay TV, to trusted publishers that are posting their content on the social media platform. […]
    Jordan Crook,Devin Coldewey
  • Ziro’s robotics kit for kids now works with Alexa Januari 22, 2018
     Ziro is a nifty programmable robotics kit for kids that had a successful Indiegogo campaign last year. And the company behind it, ZeroUI, is still adding new features. By default, Ziro kits come with a smart glove to control your robots. You can use the mobile app to configure gestures based on hand movements. Ziro now also works with Alexa. Read More
    Romain Dillet
  • Unbound’s Polly Rodriguez talks about the future of sexuality Januari 22, 2018
     Unbound is a self-described sextech webshop for rebellious women, and its founder, Polly Rodriguez, is a unique and fascinating representative for the site. In this Technotopia podcast I talk to Rodriguez about the future of sex toys and why sex robots probably won’t win us over. It’s refreshing to hear someone like Rodriguez talk about the future of human- […]
    John Biggs
  • How MyHeritage found a new business in DNA Januari 22, 2018
     At first glance, genealogy may seem like a quiet hobby you take up in your retirement, but it’s also a big industry, with the likes of Ancestry, MyHeritage, Helix and others all vying for new users. You’d think that there isn’t much these companies can do to really differentiate themselves from each other, but they all offer a slightly different spin on the […]
    Frederic Lardinois
  • How to price cryptocurrencies Januari 22, 2018
     Predicting cryptocurrency prices is a fool’s game, yet this fool is about to try. The drivers of a single cryptocurrency’s value are currently too varied and vague to make assessments based on any one point. News is trending up on Bitcoin? Ethereum looking sluggish? So how do you invest? Or, more correctly, on which currency should you bet? Read More
    John Biggs
  • ADP acquires workforce management software startup WorkMarket Januari 22, 2018
     Payroll provider ADP said it is acquiring WorkMarket, a startup that specializes in workforce management software that operates across a wide range of employees and contractors, for an undisclosed sum. The software aims to create a kind of unified interface for managing an extended workforce that can include a variety of workers with different employment st […]
    Matthew Lynley
  • Cargo raises $5.5M to let Uber drivers sell snacks and essentials nationwide Januari 22, 2018
     Cargo, a startup that wants to let every rideshare driver open their own convenience store in their car, has just raised $5.5 million in a round it’s calling seed preferred financing. They have 2,500 cars on the road in NYC, Chicago, Boston and Minneapolis, with 20,000 driver signups from all 50 states. Read More
    Fitz Tepper
  • Anorak scores £4M funding to make life insurance more accessible Januari 22, 2018
     VCs continue to pump money into startups attempting to inject life into the legacy and lucrative insurance industry. The latest ‘insurtech’ company to pick up funding in the U.K. is Anorak Technologies, which is on a self-described mission to “build the world’s smartest independent insurance adviser,” starting with life insurance. Read More
    Steve O'Hear
  • ViViDoctor raises €400,000 to bring teleconsultations to Belgium hospitals Januari 22, 2018
     ViViDoctor, a healthtech startup out of Brussels that offers teleconsultations with doctors, has raised €400,000 in seed funding as it continues to sell its service into hospitals. The company enables patients to consult with doctors and other specialists online, including via video conference. Read More
    Steve O'Hear
  • Sphero lays off dozens as it shifts focus to education Januari 21, 2018
     Sphero was ready to conquer the world last year. The company quintupled its product release schedule, flying high with the help of a Disney licensing deal that gave the world several Star Wars droids and talking Spider-Man and Lightning McQueen robots. But following a holiday season that failed to live up to expectations, the company recently laid off 45 st […]
    Brian Heater