Ochansan’s Weblog

Archive for Maret 2009

Udah bosen lihat planet bumi tercinta ini ??

Yuk, kita tenggok ke planet tetangga… planet Mars…
selama ini kan cuma bisa liat di film dokumenter aja..
nah melalui software Google Earth, sekarang kita bisa liat planet Mars or planet merah ini….

download dulu applikasi-nya..
disini http://earth.google.com

untuk saat ini versi terbarunya.. Goole Earth 5 (beta)
menurut sitenya fitur barunya

* Pencitraan sejarah dari seluruh dunia
* Data dasar dan permukaan lautan dari pakar kelautan
* Semakin mudah berwisata dengan perekaman audio dan suara

Hihiihi… sekarang tenggok ke Planet sebelah, cari tombol yang bentuknya planet..

mars_on_google_earth_tombol

selanjutnya kita ada dibawa ke Planet Mars…

mars_on_google_earth

mars_on_google_earth_2

selain itu bisa juga nge-“browsing”… jagad raya alias luar angkasa…
hehehe.. coba cari2x alien.. kali aja dapet…

mars_on_google_earth_2

Hari ini nyoba install IE 8, but masih versi RC1, langsung download aja dari
http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/beta/default.aspx
besar file installer sekitar 16 mb, selesai download.. langsung jalanin .. secara otomatis akan download paket2x lanjutan-nya…
install_01

install_03

install_03

install_04

Setelah selesai installasi, seperti biasa.. IE akan import bookmark and lakukan konfigurasi.. g pilih yang oto2x aja or recommended…

install_05

install_06

install_07

setelah seluruh seremonial berakhir.. langsung kenalan…
hmm gak banyak perubahan sih.. hampir sama aja kayak IE 7…

install_08

dari website resminya IE 8 ada beberapa fitur andalan yang menurut g cukup menarik, yakni “Inprivate“, selama fitur ini diaktifkan, aktifitas browsing tidak akan tercatat dalam history.. jadi boleh dibilang.. fitur ini mempermudah hapus jejak setelah selesai browsing.. sangat membantu…. apalagi setelah melakukan online transaction….

ya.. any fitur canggih lainnya ?? tunggu aja tanggal mainnya…..

Akhir dari Mega Bazaar kmaren, akhirnya g kepincut juga ama Smart Jump, sayang gak kepincut ama SPG-nya.. wekekekek… 

Smart Jump

Smart Jump

Kali ini pilihan broadband yang ditawarkan SMART adalah paket Jump.. website resminya ada di http://www.nge-jump.com, ada 2 penawaran yang diberikan :

 

a. Paket Prabayar, seharga Rp 789.000 
b. Paket Pascabayar, seharga Rp 189.000 x 12 bulan..

Untuk prabayar, SMART memberikan bonus 6 GB selama 60 hari, dengan kelbihan pemakaian sebesar Rp 0,275/KB,  tapi sampai dengan 31 Maret 2009, tarif kelebihan sebesar Rp 0,1/KB

Untuk pascabayar, SMART memberikan unlimited akses 

Kedua paket tersebut, dipromosinya sudah termasuk 1 buah Wireless Broadband USB Modem dari Axestel MV140B. Teknologi yang digunakan 3.5 CDMA.. (apakah ini implementasi dari CDMA-EVDO ???) . Kecepatan download hingga 3,1 Mbps, serta upload hingga 1,8 Mbps

 

Axestel MV140B

Axestel MV140B

 

 

So akhirnya, dengan kata “unlimited”-nya.. g pilih aja yang pascabayar… 

Untuk installasinya tidak terlalu rumit… asal baca petunjuknya, akses 3.5G CDMA bisa digunakan.

Speed ?? .. sangat tergantung dari coverage area… kalo tidak ada dalam jaringan 3.5G CDMA, maka speed akan turun menjadi CDMA 1x. 

Cara pakainya, tinggal masuk ke applikasi Axestel-nya.. lalu “connect”..  jadi kayak melakukan dial-up…

Hasilnya cukup memuaskan.. berikut capture dari beberapa website test…

pertama, hasil dari biznet http://speedtest.biznetnetworks.com/

biznet

ini dari sijiwae.. http://www.sijiwae.net/speedtest/

sijiwae

dari speedtest… http://www.speedtest.net/

speedtest

ini dari visualware.. bikin 2 kali nyoba.. ke italy dan ke singapore http://myspeed.visualware.com/servers/flr.html  

visualware_italy

visualware_singapore

berikut dari speakeasy, test ke LA ‘n NY http://www.speakeasy.net/speedtest/

speakeasy_newyork

speakeasy_losangeles

yang ini, website test favorite g…. http://www.2wire.com

2wire

wuih..wuih… hasilnya cukup mengejutkan ya ?!… ada yang resultnya diatas 1000 kbps.. ada yg 500kbps.. even kurang dari 500kbps.. 
aneh ?? gak tau jg dhe…. 

eniwei.. ini nge-blog pake SMART JUMP jg loh….


Maret 2009
S S R K J S M
« Feb   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Blog Stats

  • 247,882 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • Honest Co. is reformulating its soaps after ingredients controversy September 30, 2016
     The consumer products startup founded by Jessica Alba, The Honest Co., on Friday told The Wall Street Journal that it plans to reformulate its dish soap, laundry detergent and other cleaners after an earlier controversy over their ingredients. The Honest Co. markets its products as gentler, healthier and more environmentally sustainable than those of mainst […]
    Lora Kolodny
  • The Internet Gave Me $240 to Listen to Meghan Trainor's Entire Discography September 30, 2016
    Monday night, while blogging about a group of record labels suing Youtube-to-mp3.org who listed “All About That Bass” by Meghan Trainor as an example of a frequently pirated song, I pondered whether a song worse than Trainor’s hit single exists. Jokingly, I then suggested the internet give me $200 to listen to her entire discography. Read more...
    Eve Peyser
  • Porn Plays on Electronic Billboard During Traffic Jam [NSFW] September 30, 2016
    Around 1pm today in Jakarta, commuters were treated to an impromptu porn screening. Sadly, police were able to cut power to the jumbotron billboard after approximately five minutes.Read more...
    Bryan Menegus
  • Pangolins, Earth’s Most Beautiful and Trafficked Creatures, Finally Get Protection September 30, 2016
    The pangolin is the only known mammal with scales. Pangolins are beautiful, precious little creatures, often likened to an artichoke with legs. According to NPR, they’re also the world’s most trafficked mammals. Luckily for these little cuties, the Convention on International Trade in Endangered Species, or CITES, has officially banned commercial trading of […]
    Eve Peyser
  • The Series That Broke Your Hearts Out of Nowhere September 30, 2016
    Earlier this week, we opened hailing frequencies and asked you, our beloved readers, about the books, comics, movies, games, and shows that you never expected would give you a sudden dose of the feels. We’ve compiled your responses, and here are the moments that made you the most verklempt.Read more...
    James Whitbrook on io9, shared by Mario Aguilar to Gizmodo
  • A Major Hurricane Just Developed Over the Caribbean September 30, 2016
    An ugly, dangerous storm is brewing out there. After a bout of rapid intensification last night, Hurricane Matthew has now achieved Category 3 status, packing 120 mph winds. It’s first major Caribbean hurricane since Sandy, and the strongest to develop in this particular region since 2008.Read more...
    Maddie Stone
  • Top Selling iMessage Sticker Pack Is Going Away Because Apple Hates Fun September 30, 2016
    The developer of a clever sticker pack for iOS has been told by Apple that he has to change how the stickers look and act or else the stickers will be pulled from the App Store.Read more...
    Christina Warren
  • Our Best View Yet of Molecules Moving Inside Living Cells September 30, 2016
    A new microscope developed at the Marine Biological Laboratory in Woods Hole, Massachusetts is allowing scientists track the position and orientation of individual molecules in living cells. It has the potential to reveal unknown aspects of molecular behavior, including those that turn cells into agents of disease.Read more...
    George Dvorsky
  • Don’t forget: You can email us tips at tipbox@gizmodo.com, send them directly to any of our writers, September 30, 2016
    Don’t forget: You can email us tips at tipbox@gizmodo.com, send them directly to any of our writers, or use our anonymous SecureDrop system. You can sign up for the Gizmodo newsletter to get our best stories delivered to your Inbox. And don’t forget to follow us on Twitter, like us on Facebook, and check us out on Instagram.Read more...
    Katie Drummond
  • The World's First Clear Glass Slide Looks Like a Dream September 30, 2016
    Our perpetually-dropped smartphones have pushed glass manufacturers to create stronger and more durable materials to survive our clumsiness. But if you’re curious just how advanced glass making techniques have gotten, someone has made a 30-foot working glass slide that’s completely transparent.Read more...
    Andrew Liszewski