Ochansan’s Weblog

Flock, browser sosial….

Posted on: Mei 11, 2008

Flock, the social web browser

Yup, Flock adalah sebuah software browser, dengan dukungan Mozilla, sama seperti Firefox…

Tapi apa yang beda dari Flock dengan browser lain ??? .. let’s check it out…!!..

Flock bisa didownload di website resminya http://flock.com/ , sekitar 10 MB untuk versi 1.1
Dari tag line-nya disebutkan “the social web browser”..
hmm.. ternyata browser ini dirancang khusus untuk dengan philosopy, untuk menghadirkan pengalaman ber-internet dengan sentuhan personal, dimana penguna mengendalikan dan semakin terkoneksi dengan hal yang penting baginya…

Hmm.. semakin penasaran.. akhirnya g coba download Flock dan install…
Kesan pertama begitu menggoda, hehehe.. kayak iklan aja..
Ya, sekilas akan terlihat sama dengan Firefox, ada tab, standart toolbar, address bar dan seterusnya…
Tapii…
Terdapat fasilitas “Side-bar”, yang terdiri dari Favorites, History, People, Feed, Webclip boards, Account and Services…
Buat g, yang agak surprise adalah side bar People , Feed , Webclipboard…
dengan adanya sidebar ini, jika kita terkoneksi dengan website seperti Facebook, Flick, Youtube, Cnet, dst….. maka side bar akan terintegrasi dengan layanan dari website tersebut…

Contohnya g coba login ke Facebook.. secara otomatis side bar People akan menampilkan teman – teman kita yang ada di Facebook, sehingga mempermudah untuk melakukan Poke, Message, Wall post, Share Link, View Profile, Give Gift, Share Flock….

Selain fasilitas Side bar, ada juga menu Tools dengan pilihan Web Search, Photo Uploader, Web Clipboard, Feeds, Blog Editor, dan Media Bar…
Wah tool – tool ini sangat membantu sekali…

Web Search, sama seperti di Firefox, sebuah textbox untuk mengetikan kata kunci, dengan pilihan web engine ternama (Google, Yahoo, dst..)

Photo Uploader, akan mempermudah buat yang sering upload foto. Tinggal pilih foto yang akan diupload, lalu kita dapat melakukan crop, rotate, dan bahkan resize filenya.. setelah fotonya ok, tinggal click upload….

Web Clipboard, nah ini mempermudah kita kalo mo comot2x sesuatu dari website, gak perlu harus download or save.. Cukup Drag and Drop yang mo diambil…

Feeds, ini tool sebagai Feed Reader, kita bisa mengkonfigurasi tool ini untuk menyesuaikan feed yang mo kita dapatkan… secara otomatis beberapa website seperti Yahoo, CNN, sudah terintergrasi dengan Flock…

Blog Editor, kita gak perlu lagi tool2x lain untuk bikin blog, Flock akan terintergrasi dengan blogsite tersebut, contohnya WordPress ini.. cukup pilih blog editor, lalu akan muncul dialog window sebagai text editor.. nah disini kita bisa masukan link , picutre, atau media, atau bahkan bisa ambil media dari Web Clipboard…

Media Bar, tool ini akan membantu kita menampilkan media dari site – site yang sudah kita intergrasikan dengan Flock, misalnya Youtube, Photobucket.. hmm.. kalo g nyoba login ke Facebook, nah media bar ini bisa dimanfaatin untuk lihat foto2x yang dishare oleh teman2x kita…
Nah cukup sekian crita – crita tentang Flock-nya lebih baik coba aja deh.. and feel the new experiences while getting connected with others….

Iklan

1 Response to "Flock, browser sosial…."

[…] Flock bisa didownload di website resminya http://flock.com/ , sekitar 10 MB untuk versi 1.1 Dari tag line-nya disebutkan “the social web browser”.. hmm.. ternyata browser ini dirancang khusus untuk dengan philosopy, untuk menghadirkan pengalaman ber-internet dengan sentuhan personal, dimana penguna mengendalikan dan semakin terkoneksi dengan hal yang penting baginya… lanjutkan […]

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Mei 2008
S S R K J S M
« Apr   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 289,338 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • Erik Huggers is stepping down as CEO of Vevo Desember 15, 2017
     Vevo, the music video service backed by major record labels, just announced that its CEO Erik Huggers is departing. Huggers previously worked at the BBC, at Verizon (which owns TechCrunch) and elsewhere. He joined Vevo in 2015. Under his leadership, Vevo was working to become less reliant on YouTube (which was its major syndication partner) by developing mo […]
    Anthony Ha
  • Dog-walking app Wag may be raising a huge round of funding Desember 15, 2017
     It looks like Wag may get another huge injection of cash following a big financing round earlier this year, according to a report by Recode, and also based on what we are hearing. We had heard a bit ago that Wag was looking to raise around $100 million, which the Recode report also suggests. But it now looks like Softbank is in talks to invest around $300 m […]
    Matthew Lynley
  • EyeEm’s new products aim to understand brand aesthetics Desember 15, 2017
     EyeEm is unveiling new tools to help the brands and marketers using the site to source their images. Underlying these tools is a technology called EyeEm Vision, which we described in-depth earlier this year. The goal is to expand image recognition so that it’s not just identifying the objects in the photo, but also its aesthetic qualities. EyeEm’s co-founde […]
    Anthony Ha
  • Let’s meet in New York to talk token sales Desember 15, 2017
     I’ve been holding a few micro meet ups over the past few years and thought I’d start it up again in honor of token/ICO mania. I’d love to hear what you all are working on in the New York area so we’ll all meet at Union Hall in Brooklyn next Wednesday at 7pm. The event is very informal and we’ll plan the next few months of micro-meetups during the event. My […]
    John Biggs
  • Loot, the digital current account aimed at students and millennials, banks £2.2M Series A Desember 15, 2017
     “There are two types of competition for us at Loot: the banks and the money management apps,” Loot founder Ollie Purdue tells me. The U.K. startup, founded in 2014 while now 24 year old Purdue was finishing up university, offers a digital-only current account aimed at students and millennials. Read More
    Steve O'Hear
  • Taylor Swift’s new app, The Swift Life, is out now Desember 14, 2017
     In the midst of an reputational makeover, Taylor Swift is debuting a brand new app called The Swift Life. The app is a dedicated social network for Swift’s fans, letting them communicate with each other as well as get exclusive pictures, video, news and more direct from T-Swift herself. And they can communicate with Swift, too. Using an ‘extremely rare and […]
    Jordan Crook
  • Squarespace reportedly raises about $200 million at a $1.7 billion valuation Desember 14, 2017
     Squarespace, the 14-year-old platform that makes it easy for essentially anyone to build their own website, is raising about $200 million from General Atlantic, valuing the company at a $1.7 billion valuation, Bloomberg reports. The plan with the funding is to buy stock from early employees and investors, giving them a way to cash out if they’re not trying […]
    Megan Rose Dickey
  • CamSoda rolls our WebRTC for truly portable cam activities Desember 14, 2017
     They say the adult industry usually leads the way with new technology and CamSoda [NSFW LINK], a NSFW cam site, is no exception. The site, which connects models in various states of undress with viewers in similar states of undress, is now supporting WebRTC transmission thereby allowing cammers and viewers alike to stream via mobile phone. The mission is si […]
    John Biggs
  • Instacart promotes Sarah Mastrorocco to new position of VP of Business Development Desember 14, 2017
     Instacart is going through some growing pains right now, with Amazon buying Whole Foods this summer and target picking up Alabama-based Shipt in the last week. But growing pains come for a reason — the on-demand grocery delivery platform is getting bigger, just recently signing a deal with the third-largest grocery retailer in North America, Albertsons. Pri […]
    Jordan Crook
  • Genalyte hires Facebook and Google exec Kevin Lo as company president Desember 14, 2017
     Khosla-backed one drop blood test startup Genalyte has hired former Facebook exec Kevin Lo as president of the company. Lo comes to Genalyte after leading “connectivity efforts” at Facebook “for the four billion people not online, and the 1.5B under-served who use the Internet at ‘2G’ speeds,” according to his LinkedIn profile. Before that, Lo worked for… R […]
    Sarah Buhr
%d blogger menyukai ini: