Ochansan’s Weblog

Archive for November 2007

Dear CS Firstmedia,

Saya Irsan Gunawan, no pelanggan, 532ABC, sudah berlangganan FastNet 512 Kbps selama 2 bulan.
Selama ini saya merasa salut dengan layanan internet yang diberikan. Dan tidak pernah saya sungkan untuk mempromosikan layanan FastNet ini kepada teman – teman saya. Dan terbukti sudah ada 6 orang dari 9 orang yang saya ceritakan mengenai Fastnet, mau bergabung dengan Fastnet.

Akan tetapi, minggu ini, saya menjadi ragu terhadap layanan Fastnet, kualitas yang diberikan saat ini jauh berbeda dibandingkan bulan lalu.
Bulan lalu setidak-tidaknya saya masih bisa mendapatkan download dengan speed +/- 400an kbps.. tapi bulan ini kecepatannya turun drastis.. tidak sesuai dengan akses 512 yang dipromosikan… syukur2x bisa dapat lebih dari 200 kpbs…rata2x dibawah 200 kpbs.. (www.2wire.com).

Apakah memang ini strategi dari FASTNET untuk menjadi SLOWNET, tadinya rumor2x seperti ini sudah saya dengar, tetapi saya tidak percaya… Namun (maaf) kali ini sepertinya rumor tersebut benar.. FASTNET cuma promosi aja.. tapi gak bisa maintain.. sekarang dah menjadi SLOWNET…

Saya rasa.. mulai saat ini saya tidak bisa merekomendasikan FASTNET ke teman2x yang lain.. karena memalukan saja.. tidak ada guna untuk dibanggakan… lebih baik saya rekomendasikan si Kodok Ijo yang lepas dari tempurung.. walau speed tidak sefantasis FASTNET..tetapi.. worth to own…

FastNetSlowNet

Iklan

Kayak apa yah internet buat Indonesia.??? Karena sy agak penasaran dan lagi iseng2x.. sy masuk ke http://www.alexa.com lalu coba cek ke traffic rating untuk Indonesia. Hasilnya ??? Hmmm.. walau tidak mengambarkan perilaku pengguna internet di Indonesia secara keseluruhan tapi bisa sedikit memberikan pencerahaan..
Untuk urutan 1 – 10.. bisa diambil kesimpulan bahwa online community masih menjadi kebutuhan “primer” pengguna internet ( Friendster, Kaskus, Multiply…) didampingin kebutuhan sharing file “rapidshare” ataupun nonton video YouTube.com
Nah.. yg agak menarik.. kalo kita lihat urutan 11 – 20 .. ternyata kebutuhan informasi “esek-esek” masih lebih tinggi dibandingkan informasi tentang olahraga, berita aktual, ataupun gosip – gosip artis.. ( Duniasex.com vs Detik.com) :))
Lanjut ke urutan 21 – 30… hmm.. kepercayaan penguna user untuk kebutuhan financial.. no doubt.. masih ke KlikBCA
Tengok makin ke bawah..urutan 31 – 40 kebutuhan sharing image gak bisa dipungkiri.. masih menarik bagi pengguna internet…
Untuk kelas selanjutnya 41 – 50… hihihi.. sepertinya ada sebagian orang yang mengandalkan income dari betting.. dengan sering cek livescore.com dan ada pula yang mati2xan.. cari kerja di jobsdb.com.. ujung2xnya untuk santai, lalu beraktifitas sambil nonton di 21cineplex.com atau aktifitas ke bintangmawar.net (hayoo.. ngapain ??!)
wah.. kalo untuk 51 – 60, porsi “sekunder” nih.. ada money to waste.. liat2x buku di amazon.com atau cari barang di ebay.com .. ataupun cari-cari gadget baru bhineka.com
.. lanjut makin kebawah.. 61-70, ya.. sama dengan negara ini, ya mengabaikan pendidikan.. baru inget ama pendidikan.. setelah sekian kegiatan yang dilakukan.. untung yang muncul my own university.. BINUS
.. 71 – 80.. kata orang, banyak – banyak membaca biar pintar… weeeeeeekkk.. tapi koq yang di baca 17tahun2.com yah ??!? … pintar ??
81 – 90. ada juga yang menambah wawasan mengenai hobi game-nya atau hobi otomotifnya … gamespot.com & modifikasi.com
91 – 100 wah.. airasia.com siap terbang bersama anda – anda nih..

Yah, ini hanya kesimpulan sepihak yang bisa saya buat melihat hasil traffic ini..
Kita lihat aja beberapa bulan kedepan.. kalo hasilnya gak beda.. ya brarti memang begina pengunaan internet di indonesia…

Untuk traffic lengkapnya liat aja daftar berikut :

1. Yahoo.com
2. Friendster.com
3. Google.co.id
4. Google.com
5. Blogger.com
6. Kaskus.us
7. Youtube.com
8. Rapidshare.com
9. Multiply.com
10. msn.com
11. wikipedia.org
12. duniasex.com
13. detiksport.com
14. live.com
15. detik.com
16. wordpress.com
17. megaupload.com
18. usercash.com
19. facebook.com
20. detikhot.com
21. imagevenue.com
22. klikbca.com
23. detiknews.com
24. kapanlagi.com
25. myspace.com
26. dada.net
27. easy-share.com
28. kompas.com
29. microsoft.com
30. photobucket.com
31. bluefame.com
32. telkomspeedy.com
33. plasa.com
34. invisionfree.com
35. flickr.com
36. imageshack.us
37. megavideo.com
38. deviantart.com
39. livejournal.com
40. gamefaqs.com
41. mozilla.com
42. livescore.com
43. detiknet.com
44. jobsdb.com
45. imagefap.com
46. geocities.com
47. cineplex.com
48. onemangga.com
49. liveconnector.com
50. bintangmawar.net
51. amazon.com
52. rf-online.web.id
53. ebay.com
54. friendster-layouts.com
55. bhineka.com
56. telkomsel.com
57. download.com
58. jobstreet.com
59. googlesyndication.com
60. okezone.com
61. briefing.com
62. indowebster.com
63. binus.ac.id
64. indonetwork.co.id
65. kikil.com
66. adultfriendfinder.com
67. mobile9.com
68. karir.com
69. thestreet.com
70. imdb.com
71. 17tahun2.com
72. megarotic.com
73. mediafire.com
74. esnips.com
75. indoupload.net
76. depositfiles.com
77. chip.co.id
78. softarchive.net
79. turboupload.com
80. kafegaul.com
81. telkom.net
82. gamespot.com
83. information.com
84. modifikasi.com
85. paypopup.com
86. meanwhile.com
87. sendspace.com
88. imeem.com
89. pikiran-rakyat.com
90. 4shared.com
91. go.com
92. ponseljakarta.com
93. airasia.com
94. sealindo.com
95. fool.com
96. eurekster.com
97. cbn.net.id
98. detikfinance.com
99. mail-archive.com
100. ragnarok.co.id


November 2007
S S R K J S M
« Sep   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 282,483 hits

Tweet weet me


  • Ricardo: TVnya sekarang kebanyakan iklan. Tidak sampai 5 menit muncul iklan apps yang sudah terkenal. Buat apa? Sangat mengganggu sih terutama untuk nonton bal
  • artupmorse: Sy pakai lenovo, sdh 7 tahun... Bagus2 aja,gk pernah install ulang OS..dibikin kerja berat dan main game. Tips yg pny laptop rajin update/scan anti vi
  • ari johans: justru saya sudah pakai dua lptop lenovo seri g480 i5 dan b490 i3, yg g480 sudah 5 tahun kondisinya juga masih normal banget ga ada masalah, malahan s

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • BP Ventures, BP’s investment arm, leads $20M in private jet charter marketplace Victor September 19, 2017
     Victor, which bills itself as the “largest ‘on-demand’ marketplace for private jet charter,” has raised $20 million in new funding, bringing total raised to date to $44.45 million since launching in 2011. BP Ventures, BP’s investment arm, led the round, putting in $10 million, whilst the London headquartered startup says it plans to use the additional capit […]
    Steve O'Hear
  • Funnel raises $10M led by Balderton Capital to help companies analyse online marketing spend September 19, 2017
     Funnel, a startup headquartered in Stockholm that sells a SaaS to help companies analyse the effectiveness of online marketing spend across multiple channels, has raised $10 million in Series A funding. London VC Balderton Capital led the round, with participation from existing investors including Industrifonden and Zobito. Read More
    Steve O'Hear
  • GoCardless, a fintech that makes recurring payments easy for subscription businesses, raises $22.5M September 19, 2017
     Well, GoCardless co-founder and CEO Hiroki Takeuchi knows how to work a non-denial denial. When I interviewed him a few weeks ago for an extensive profile piece we ran yesterday, he wouldn’t be drawn on if the hot London fintech was raising a new round. Today, the company is announcing $22.5 million in new funding. Read More
    Steve O'Hear
  • Younited Credit raises $47.8 million for its crowdlending platform September 19, 2017
     French startup Younited Credit is building the biggest crowdlending platform in continental Europe. The company just raised $47.8 million (€40 million) to launch in new countries, work on new product features and more. Younited Credit is currently live in France, Spain and Italy as a consumer-facing product. Consumers can borrow anything between $1,200 and […]
    Romain Dillet
  • Music video AR app Blin.gy shuts down September 19, 2017
     Blin.gy, the app that let users insert themselves into their favorite music videos, is shutting down. In a Medium post, co-founder and chief executive officer David Hyman wrote that the startup, which launched as Chosen three years ago and raised at least $10 million, decided to close up shop after a potential acquisition fell through. Read More
    Catherine Shu
  • Adan Medical is bringing technology to Epi-Pens September 19, 2017
     Going into anaphylactic shock is terrifying. The last time I went into shock, called my mom first, injected myself with an Epi-Pen second, injected myself with a shot of epinephrine third, and 911 last. I had that a bit backwards. Had I been using Adan Medical‘s smart case for Epi-Pens, my mom and emergency response teams would’ve been notified the moment I […]
    Megan Rose Dickey
  • Goodbye, photo studios. Hello, colormass virtual photoshoots September 19, 2017
     Berlin-based colormass, one of the startups presenting today at TechCrunch Disrupt as part of the Battlefield, has developed a platform that lets you recreate an IKEA-style experience for your own merchandise: highly realistic, but digitally manipulated 3D facsimiles. Read More
    Ingrid Lunden
  • Index is a clean, colorful app for organizing your ideas and digital content September 19, 2017
     The makers of Index are hoping they’ve created the only app you’ll need to access all your files, notes and links. “We’re giving people a full control panel for the digital world,” founder Brian Cox told me. Cox said he actually developed Index for his own personal use five years ago. Read More
    Anthony Ha
  • The Nuada smart glove gives your hand bionic powers September 18, 2017
     In the future, said Andy Warhol, everyone will be bionic for fifteen minutes. I’m paraphrasing, but it looks like a Portuguese company called Nuada is about to give us that opportunity. Created by Filipe Quinaz and Vitor Crespo, the seed-funded company pitched on our Disrupt stage and showed us one of the coolest pieces of hardware I’ve seen in a long time. […]
    John Biggs
  • Pi wants to extend the reach of wireless charging September 18, 2017
     Wireless charging isn’t new. But wireless charging is still limited, particularly in terms of where your device can be while pulling a charge. For the most part, “wireless charger” means “a pad you sit your device directly on.” Lift your phone a few centimeters off the pad, and charging stops. Pi, a company that debuted in the TechCrunch Disrupt Battlefield […]
    Greg Kumparak