Ochansan’s Weblog

Archive for November 2007

Dear CS Firstmedia,

Saya Irsan Gunawan, no pelanggan, 532ABC, sudah berlangganan FastNet 512 Kbps selama 2 bulan.
Selama ini saya merasa salut dengan layanan internet yang diberikan. Dan tidak pernah saya sungkan untuk mempromosikan layanan FastNet ini kepada teman – teman saya. Dan terbukti sudah ada 6 orang dari 9 orang yang saya ceritakan mengenai Fastnet, mau bergabung dengan Fastnet.

Akan tetapi, minggu ini, saya menjadi ragu terhadap layanan Fastnet, kualitas yang diberikan saat ini jauh berbeda dibandingkan bulan lalu.
Bulan lalu setidak-tidaknya saya masih bisa mendapatkan download dengan speed +/- 400an kbps.. tapi bulan ini kecepatannya turun drastis.. tidak sesuai dengan akses 512 yang dipromosikan… syukur2x bisa dapat lebih dari 200 kpbs…rata2x dibawah 200 kpbs.. (www.2wire.com).

Apakah memang ini strategi dari FASTNET untuk menjadi SLOWNET, tadinya rumor2x seperti ini sudah saya dengar, tetapi saya tidak percaya… Namun (maaf) kali ini sepertinya rumor tersebut benar.. FASTNET cuma promosi aja.. tapi gak bisa maintain.. sekarang dah menjadi SLOWNET…

Saya rasa.. mulai saat ini saya tidak bisa merekomendasikan FASTNET ke teman2x yang lain.. karena memalukan saja.. tidak ada guna untuk dibanggakan… lebih baik saya rekomendasikan si Kodok Ijo yang lepas dari tempurung.. walau speed tidak sefantasis FASTNET..tetapi.. worth to own…

FastNetSlowNet

Kayak apa yah internet buat Indonesia.??? Karena sy agak penasaran dan lagi iseng2x.. sy masuk ke http://www.alexa.com lalu coba cek ke traffic rating untuk Indonesia. Hasilnya ??? Hmmm.. walau tidak mengambarkan perilaku pengguna internet di Indonesia secara keseluruhan tapi bisa sedikit memberikan pencerahaan..
Untuk urutan 1 – 10.. bisa diambil kesimpulan bahwa online community masih menjadi kebutuhan “primer” pengguna internet ( Friendster, Kaskus, Multiply…) didampingin kebutuhan sharing file “rapidshare” ataupun nonton video YouTube.com
Nah.. yg agak menarik.. kalo kita lihat urutan 11 – 20 .. ternyata kebutuhan informasi “esek-esek” masih lebih tinggi dibandingkan informasi tentang olahraga, berita aktual, ataupun gosip – gosip artis.. ( Duniasex.com vs Detik.com) :))
Lanjut ke urutan 21 – 30… hmm.. kepercayaan penguna user untuk kebutuhan financial.. no doubt.. masih ke KlikBCA
Tengok makin ke bawah..urutan 31 – 40 kebutuhan sharing image gak bisa dipungkiri.. masih menarik bagi pengguna internet…
Untuk kelas selanjutnya 41 – 50… hihihi.. sepertinya ada sebagian orang yang mengandalkan income dari betting.. dengan sering cek livescore.com dan ada pula yang mati2xan.. cari kerja di jobsdb.com.. ujung2xnya untuk santai, lalu beraktifitas sambil nonton di 21cineplex.com atau aktifitas ke bintangmawar.net (hayoo.. ngapain ??!)
wah.. kalo untuk 51 – 60, porsi “sekunder” nih.. ada money to waste.. liat2x buku di amazon.com atau cari barang di ebay.com .. ataupun cari-cari gadget baru bhineka.com
.. lanjut makin kebawah.. 61-70, ya.. sama dengan negara ini, ya mengabaikan pendidikan.. baru inget ama pendidikan.. setelah sekian kegiatan yang dilakukan.. untung yang muncul my own university.. BINUS
.. 71 – 80.. kata orang, banyak – banyak membaca biar pintar… weeeeeeekkk.. tapi koq yang di baca 17tahun2.com yah ??!? … pintar ??
81 – 90. ada juga yang menambah wawasan mengenai hobi game-nya atau hobi otomotifnya … gamespot.com & modifikasi.com
91 – 100 wah.. airasia.com siap terbang bersama anda – anda nih..

Yah, ini hanya kesimpulan sepihak yang bisa saya buat melihat hasil traffic ini..
Kita lihat aja beberapa bulan kedepan.. kalo hasilnya gak beda.. ya brarti memang begina pengunaan internet di indonesia…

Untuk traffic lengkapnya liat aja daftar berikut :

1. Yahoo.com
2. Friendster.com
3. Google.co.id
4. Google.com
5. Blogger.com
6. Kaskus.us
7. Youtube.com
8. Rapidshare.com
9. Multiply.com
10. msn.com
11. wikipedia.org
12. duniasex.com
13. detiksport.com
14. live.com
15. detik.com
16. wordpress.com
17. megaupload.com
18. usercash.com
19. facebook.com
20. detikhot.com
21. imagevenue.com
22. klikbca.com
23. detiknews.com
24. kapanlagi.com
25. myspace.com
26. dada.net
27. easy-share.com
28. kompas.com
29. microsoft.com
30. photobucket.com
31. bluefame.com
32. telkomspeedy.com
33. plasa.com
34. invisionfree.com
35. flickr.com
36. imageshack.us
37. megavideo.com
38. deviantart.com
39. livejournal.com
40. gamefaqs.com
41. mozilla.com
42. livescore.com
43. detiknet.com
44. jobsdb.com
45. imagefap.com
46. geocities.com
47. cineplex.com
48. onemangga.com
49. liveconnector.com
50. bintangmawar.net
51. amazon.com
52. rf-online.web.id
53. ebay.com
54. friendster-layouts.com
55. bhineka.com
56. telkomsel.com
57. download.com
58. jobstreet.com
59. googlesyndication.com
60. okezone.com
61. briefing.com
62. indowebster.com
63. binus.ac.id
64. indonetwork.co.id
65. kikil.com
66. adultfriendfinder.com
67. mobile9.com
68. karir.com
69. thestreet.com
70. imdb.com
71. 17tahun2.com
72. megarotic.com
73. mediafire.com
74. esnips.com
75. indoupload.net
76. depositfiles.com
77. chip.co.id
78. softarchive.net
79. turboupload.com
80. kafegaul.com
81. telkom.net
82. gamespot.com
83. information.com
84. modifikasi.com
85. paypopup.com
86. meanwhile.com
87. sendspace.com
88. imeem.com
89. pikiran-rakyat.com
90. 4shared.com
91. go.com
92. ponseljakarta.com
93. airasia.com
94. sealindo.com
95. fool.com
96. eurekster.com
97. cbn.net.id
98. detikfinance.com
99. mail-archive.com
100. ragnarok.co.id


November 2007
S S R K J S M
« Sep   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 277,815 hits

Tweet weet me


  • Ricardo: TVnya sekarang kebanyakan iklan. Tidak sampai 5 menit muncul iklan apps yang sudah terkenal. Buat apa? Sangat mengganggu sih terutama untuk nonton bal
  • artupmorse: Sy pakai lenovo, sdh 7 tahun... Bagus2 aja,gk pernah install ulang OS..dibikin kerja berat dan main game. Tips yg pny laptop rajin update/scan anti vi
  • ari johans: justru saya sudah pakai dua lptop lenovo seri g480 i5 dan b490 i3, yg g480 sudah 5 tahun kondisinya juga masih normal banget ga ada masalah, malahan s

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • HotelFlex lets you check in and out of a hotel at whatever time you want Juli 28, 2017
     Most would agree that the worst part of traveling is timing the hotel check in. Either you get off a redeye and have to figure out what to do all day while waiting to check in, or you arrive late at night and waste money paying for a room you didn’t get to use all day. Enter HotelFlex. Part of Y Combinator’s summer 2017 batch, the startup wants to change th […]
    Fitz Tepper
  • Meg Whitman says she’s not going to Uber Juli 28, 2017
     Hewlett Packard Enterprise CEO Meg Whitman wants everyone to know that’s not going to Uber. Bloomberg and Recode had reported that she was on the short list for the CEO spot, but she took to Twitter to make it clear that it’s not happening. In a three-part tweet, she concluded that the “rumors” have “become a distraction,” so she wants everyone to know… Rea […]
    Katie Roof
  • Mattress startup Purple merges with NY shell company in $1.1 billion deal Juli 28, 2017
     Purple, a Utah-based mattress startup announced today it will merge with Global Partner Acquisition Corp (GPAC) in a deal that would value the company at $1.1 billion. Purple was already well on its way to that valuation when we got to take a sneak peek at operations at the company’s headquarters in the small town of Alpine, Utah and its giant factory an ho […]
    Sarah Buhr
  • Dropbox is reportedly inching closer to a potential IPO Juli 27, 2017
     Dropbox may be taking another step in its very slow shuffle toward an IPO, and is now working with Goldman Sachs to prepare documents that could be filed as soon as this year, according to a report by Bloomberg. The company is expected to hire Goldman Sachs as the lead advisor of the IPO process, according to the report. Read More
    Matthew Lynley
  • Timekettle’s WT2 real-time translation earpieces enable ordinary conversation across language barriers Juli 27, 2017
    At TechCrunch’s event in Shenzhen last month, we had a chance to test out the WT2, a clever and ambitious device from startup TimeKettle. It’s a pair of wireless earpieces; each person in a multilingual conversation wears one, and they translate what’s said into the language spoken by each participant. Essentially it’s a Babel fish, though admittedly a rough […]
    Devin Coldewey
  • Patook wants to be Tinder for platonic friendships Juli 27, 2017
     Technology isn’t necessarily the best solution for forging new real life connections, whatever the collective marketing spiel of the web’s social giants likes to claim. But Patook is having a crack at the tricky feat of remotely sparking friendships, without inviting in the creeps… Read More
    Natasha Lomas
  • Net30 wants to fix the construction industry’s payments problem Juli 27, 2017
     The invoicing and payments process in the commercial construction industry is broken. It takes a median of about 70 days to get paid, which means contractors are often stuck without enough working capital. Net30, a startup in Y Combinator’s current batch, wants to solve that problem. Read More
    Catherine Shu
  • UpCodes makes researching building regulations less exhausting for architects Juli 27, 2017
     For architects, complying with building codes means navigating labyrinthine layers of regulations that vary between municipalities. Sorting through different codes and keeping track of updates is a daunting task and, in a worst-case scenario, a mistake can cost thousands or even millions of dollars to tear out and fix. Firms that can afford it hire building […]
    Catherine Shu
  • Peer5 raises $2.5M for its peer-to-peer approach to streaming video Juli 27, 2017
     Peer5, which helps publishers stream video to large audiences, is announcing that it has raised $2.5 million in seed funding. I wrote about the startup earlier this year when it was part of Y Combinator. CEO Hadar Weiss said he raised the funding after YC Demo Day from investors including FundersClub, Oriza Ventures, Tank Hill Ventures, Leorsa Group, Ed Rom […]
    Anthony Ha
  • Devialet announces surround sound TV speaker with Sky Juli 27, 2017
     French speaker maker Devialet just announced a brand new speaker in partnership with British broadcasting company Sky. The Sky Soundbox is a single speaker designed for your TV. It’s roughly the size of a gaming console and it is supposed to produce surround-like sound. This partnership is something brand new for the French startup. Most people know Deviale […]
    Romain Dillet