Ochansan’s Weblog

Archive for November 2007

Dear CS Firstmedia,

Saya Irsan Gunawan, no pelanggan, 532ABC, sudah berlangganan FastNet 512 Kbps selama 2 bulan.
Selama ini saya merasa salut dengan layanan internet yang diberikan. Dan tidak pernah saya sungkan untuk mempromosikan layanan FastNet ini kepada teman – teman saya. Dan terbukti sudah ada 6 orang dari 9 orang yang saya ceritakan mengenai Fastnet, mau bergabung dengan Fastnet.

Akan tetapi, minggu ini, saya menjadi ragu terhadap layanan Fastnet, kualitas yang diberikan saat ini jauh berbeda dibandingkan bulan lalu.
Bulan lalu setidak-tidaknya saya masih bisa mendapatkan download dengan speed +/- 400an kbps.. tapi bulan ini kecepatannya turun drastis.. tidak sesuai dengan akses 512 yang dipromosikan… syukur2x bisa dapat lebih dari 200 kpbs…rata2x dibawah 200 kpbs.. (www.2wire.com).

Apakah memang ini strategi dari FASTNET untuk menjadi SLOWNET, tadinya rumor2x seperti ini sudah saya dengar, tetapi saya tidak percaya… Namun (maaf) kali ini sepertinya rumor tersebut benar.. FASTNET cuma promosi aja.. tapi gak bisa maintain.. sekarang dah menjadi SLOWNET…

Saya rasa.. mulai saat ini saya tidak bisa merekomendasikan FASTNET ke teman2x yang lain.. karena memalukan saja.. tidak ada guna untuk dibanggakan… lebih baik saya rekomendasikan si Kodok Ijo yang lepas dari tempurung.. walau speed tidak sefantasis FASTNET..tetapi.. worth to own…

FastNetSlowNet

Iklan

Kayak apa yah internet buat Indonesia.??? Karena sy agak penasaran dan lagi iseng2x.. sy masuk ke http://www.alexa.com lalu coba cek ke traffic rating untuk Indonesia. Hasilnya ??? Hmmm.. walau tidak mengambarkan perilaku pengguna internet di Indonesia secara keseluruhan tapi bisa sedikit memberikan pencerahaan..
Untuk urutan 1 – 10.. bisa diambil kesimpulan bahwa online community masih menjadi kebutuhan “primer” pengguna internet ( Friendster, Kaskus, Multiply…) didampingin kebutuhan sharing file “rapidshare” ataupun nonton video YouTube.com
Nah.. yg agak menarik.. kalo kita lihat urutan 11 – 20 .. ternyata kebutuhan informasi “esek-esek” masih lebih tinggi dibandingkan informasi tentang olahraga, berita aktual, ataupun gosip – gosip artis.. ( Duniasex.com vs Detik.com) :))
Lanjut ke urutan 21 – 30… hmm.. kepercayaan penguna user untuk kebutuhan financial.. no doubt.. masih ke KlikBCA
Tengok makin ke bawah..urutan 31 – 40 kebutuhan sharing image gak bisa dipungkiri.. masih menarik bagi pengguna internet…
Untuk kelas selanjutnya 41 – 50… hihihi.. sepertinya ada sebagian orang yang mengandalkan income dari betting.. dengan sering cek livescore.com dan ada pula yang mati2xan.. cari kerja di jobsdb.com.. ujung2xnya untuk santai, lalu beraktifitas sambil nonton di 21cineplex.com atau aktifitas ke bintangmawar.net (hayoo.. ngapain ??!)
wah.. kalo untuk 51 – 60, porsi “sekunder” nih.. ada money to waste.. liat2x buku di amazon.com atau cari barang di ebay.com .. ataupun cari-cari gadget baru bhineka.com
.. lanjut makin kebawah.. 61-70, ya.. sama dengan negara ini, ya mengabaikan pendidikan.. baru inget ama pendidikan.. setelah sekian kegiatan yang dilakukan.. untung yang muncul my own university.. BINUS
.. 71 – 80.. kata orang, banyak – banyak membaca biar pintar… weeeeeeekkk.. tapi koq yang di baca 17tahun2.com yah ??!? … pintar ??
81 – 90. ada juga yang menambah wawasan mengenai hobi game-nya atau hobi otomotifnya … gamespot.com & modifikasi.com
91 – 100 wah.. airasia.com siap terbang bersama anda – anda nih..

Yah, ini hanya kesimpulan sepihak yang bisa saya buat melihat hasil traffic ini..
Kita lihat aja beberapa bulan kedepan.. kalo hasilnya gak beda.. ya brarti memang begina pengunaan internet di indonesia…

Untuk traffic lengkapnya liat aja daftar berikut :

1. Yahoo.com
2. Friendster.com
3. Google.co.id
4. Google.com
5. Blogger.com
6. Kaskus.us
7. Youtube.com
8. Rapidshare.com
9. Multiply.com
10. msn.com
11. wikipedia.org
12. duniasex.com
13. detiksport.com
14. live.com
15. detik.com
16. wordpress.com
17. megaupload.com
18. usercash.com
19. facebook.com
20. detikhot.com
21. imagevenue.com
22. klikbca.com
23. detiknews.com
24. kapanlagi.com
25. myspace.com
26. dada.net
27. easy-share.com
28. kompas.com
29. microsoft.com
30. photobucket.com
31. bluefame.com
32. telkomspeedy.com
33. plasa.com
34. invisionfree.com
35. flickr.com
36. imageshack.us
37. megavideo.com
38. deviantart.com
39. livejournal.com
40. gamefaqs.com
41. mozilla.com
42. livescore.com
43. detiknet.com
44. jobsdb.com
45. imagefap.com
46. geocities.com
47. cineplex.com
48. onemangga.com
49. liveconnector.com
50. bintangmawar.net
51. amazon.com
52. rf-online.web.id
53. ebay.com
54. friendster-layouts.com
55. bhineka.com
56. telkomsel.com
57. download.com
58. jobstreet.com
59. googlesyndication.com
60. okezone.com
61. briefing.com
62. indowebster.com
63. binus.ac.id
64. indonetwork.co.id
65. kikil.com
66. adultfriendfinder.com
67. mobile9.com
68. karir.com
69. thestreet.com
70. imdb.com
71. 17tahun2.com
72. megarotic.com
73. mediafire.com
74. esnips.com
75. indoupload.net
76. depositfiles.com
77. chip.co.id
78. softarchive.net
79. turboupload.com
80. kafegaul.com
81. telkom.net
82. gamespot.com
83. information.com
84. modifikasi.com
85. paypopup.com
86. meanwhile.com
87. sendspace.com
88. imeem.com
89. pikiran-rakyat.com
90. 4shared.com
91. go.com
92. ponseljakarta.com
93. airasia.com
94. sealindo.com
95. fool.com
96. eurekster.com
97. cbn.net.id
98. detikfinance.com
99. mail-archive.com
100. ragnarok.co.id


November 2007
S S R K J S M
« Sep   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 294,010 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • Snips brings its privacy-focused voice assistant to cars Februari 22, 2018
     French startup Snips is announcing two things for its voice assistant SDK. First, the company is showing off an interesting use case in Nuremberg with a Snips-powered voice assistant in a car. Second, you can now build voice assistants in German. Read More
    Romain Dillet
  • MyBagCheck lets you drop off your bags anywhere Februari 22, 2018
     MyBagCheck is a clever system that ensures you’ll be able to spend those extra few hours in a foreign city without having to lug around 50 pounds of Samsonite. The founder, Micah B. Lewis, created the app to allow people who have bags to get those bags picked up and stored during the day, something every traveler would love. The app is self-funded and Lewis […]
    John Biggs
  • Airbnb is rolling out a new tier aimed at higher-end travelers Februari 22, 2018
     Airbnb is rolling out a few new additions to their home-booking system, including new tiers that are aimed at higher-end customers, called Airbnb Plus and Beyond by Airbnb. The new Airbnb Plus tier has homes that are verified for “quality and comfort.” The luxury tier, called Beyond by Airbnb, is built around whole trips including hospitality, custom experi […]
    Matthew Lynley
  • Stealth space catapult startup SpinLaunch is raising $30M Februari 22, 2018
     What if instead of blasting cargo into space on a rocket, we could fling it into space using a catapult? That’s the big, possibly crazy, possibly genius idea behind SpinLaunch. TechCrunch has learned from three sources that SpinLaunch is raising a massive $30 million Series A to develop its catapult technology. And we’ve scored an interview with the founder […]
    Josh Constine
  • Customer service bot startup Agent IQ announces $6.3 million Series A led by Sierra Ventures Februari 22, 2018
     If you’ve tried to deal with a bot before you can speak to a human customer service rep, you know how frustrating that process can sometimes be. Sure, there are basic tasks that can free up a human rep to handle the more difficult matters, but it can be exasperating when there is no easy way to talk to a person. Agent IQ, a startup that has developed custom […]
    Ron Miller
  • Indigo Fair raises $12M to connect wholesalers with smaller retail outlets with a smarter service Februari 22, 2018
     Max Rhodes was walking around that weird little parklet in Hayes Valley in San Francisco after taking a break from a five-year stint at Square to figure out what he wanted to do next — and he kept seeing Square registers everywhere. It made him think about the connections between the average product maker and those retailers. That’s what prompted him to sta […]
    Matthew Lynley
  • Robinhood rolls out zero-fee crypto trading as it hits 4M users Februari 22, 2018
     Coinbase has some serious competition. Today, Robinhood starts rolling out its no-commission cryptocurrency trading feature in California, Massachusetts, Missouri, Montana and New Hampshire. Users there can buy and sell Bitcoin and Ethereum with no extra fees, and everyone can track those and 14 other coins in its sleek app. Read More
    Josh Constine
  • Product Hunt launches no-spam tech news digest app Sip Februari 22, 2018
     “We didn’t want to create another app thirsty for attention” writes Product Hunt CEO Ryan Hoover. So instead of a constant stream of fresh stories and alerts, Product Hunt today is releasing what’s essentially a tech industry newsletter in iOS and Android form. Sip distills the day’s big headlines into a set of Twitter Moments-esque slideshows delivered via […]
    Josh Constine
  • Proven wants to sell AI distilled custom skincare Februari 22, 2018
     YC-backed startup Proven wants to make it suck less for women to find skincare that works for them. The co-founders are taking what they describe as a “rational, logic-based” approach to figuring out which ingredients might be most appropriate for each individual. Read More
    Natasha Lomas
  • Anchor’s new app offers everything you need to podcast Februari 22, 2018
     Broadcasting app Anchor, which helps anyone record and share audio, is relaunching its app today with a new focus on serving the larger podcaster community. While in the past, Anchor was carving out a niche for itself in the short-form, social audio space, the new version – Anchor 3.0 – aims to be everything you need to record, edit, host, publish, and dist […]
    Sarah Perez
Iklan