Ochansan’s Weblog

Archive for September 2007

Simple and Easy, the words that suitable for ClarkConnect…

For the installation.. all you have to do is…

1. go to http://www.clarkconnect.com

2. Find the download section..

3. Read the term and conditions carefully..

4. Download the ClarkConnect Community Edition..

5. Burn to your CD / DVD..

6. Boot your machine with the CD/DVD…

7. Choose Install…

8. If the installation ask for mode, choose Gateway…

9. Choose type of internet connection you will use.. Ethernet.. Cable Modem… etc…

10. Set your password.

11. reboot the machine..

12. login to your GUI console if you not familiar with text console…

13. Go to network..

14. Activate DHCP…

15. Done.,

16. now go to your client machine..

17. set the network as DHCP..

18. Done…

Iklan

Asyik!!! Setelah menunggu dari hari Jumat, 7 September 2007. Akhirnya cable internet gue nyala juga.

Kronologisnya begini….. awalnya lagi liat – liat forum di kaskus, trus by accident nemu kata – kata firstmedia, .. lalu perdalam ke forumnya .. nah ketemu deh .. firstmedia, penyedia broadband internet (cable). Kemudian coba – coba search ketemu lagi website resminya http://www.firstmedia.com dengan slogannya “First Media Empowering You!”. Websitenya sih, masih simple -simple aja isinya juga gak banyak, tapi informasi tentang produk bisa dipelajari dari page productnya…

Dari situ iseng2x isi form untuk pendaftaran.. walaupun tersedia contact call -nya 021 55 7777 88. Hehehe.. keesokan harinya dd g, ngomong – ngomong soal internet unlimited, ama konfirmasi soal kabel baru yang melintang di depan rumah, yang terpasang sejak beberapa minggu lalu… Usut punya usut, kabel tersebut punya digital one (katanya)..

Ibarat pepatah Pucuk dicinta ulam tiba, eh ada brosur firstmedia yang masuk ke pager rumah, so makin semanget untuk daftar.. sehari kemudian, ada telpon ke handphone dari sales yang masukin brosur ke pager rumah…. Bla..bla..bla..bla.. singkat cerita mulailah pendaftaran via telepon… saat awal g cuma pesen yang FastNet 384 dan TV yang paling murah …

Lalu, Jumat lalu, datanglah teknisi – teknisi firstmedia, yang sedianya harus datang pada Kamisnya, ternyata diundur hingga Jumat. Ketemu ama yang dirumah, trus mereka pasang.. 1 tv … done.. 2 tv … done… 1 modem … done.. Abis selesai ternyata ukuran kabelnya agak lebih sekian meter dari batas kabel yang gratis.. wah…wah..wah.. akhirnya…. (sensor)… nah begitu.. akhirnya kabel firstmedia terpasang di rumah..

Tadinya sudah bayangin bisa download unlimited neh.. (kapan lagi).. eh meleset sedikit.. ternyata modemnya blum diaktifasi jadi harus tunggu 2 – 3 hari untuk aktifasi… Pikir2x koq lama amat yah.. Nah ini part agak menyebalkan sedikit.. sebenarnya gue cuma order fastnet yang 384.. tapi yang di daftarin ternyata 512… weleh..weleh.. gue dah komplain dengan salesnya.. tapi biasa lha.. dengan nada inoccentnya salesnya cuma bilang.. “Lho, bapak bukannya daftar yang 512..” GRRRR… so g pikir ya sudahlah.. sekali – kali coba 512kpbs…..

OIye.. itu untuk internetnya,.. sedikit ulasan mengenai TV, katanya 1 bulan ini dapet gratis liat channelnya kecuali FashionTV… TV yang sekarang terpasang gak pake antena Gocengan lagi.. tapi langsung di sambungin ke kabel Firstmedia.. wah.. memang channelnya jadi banyak untuk yang terpasang decoder.. tapi untuk yang terpasang hanya kabel, yang muncul cuma TV lokal plus Family Channel dan Preview channelnya …. ada channel yang ilang … SpaceToon ama DaiiTV… waduh.. koq bisa gietu ya…

Eniwei, back to the internet , fastnet… Menurut info dari salesnya.. sekeliling rumah ini, baru g yang pasang… jadi masih kenceng .. asyik… nah ini hasil speedmeternya

TestBandwidth_2wire

TestBandwidth_SpeedTest

Masih kenceng dan masih sesuai batas … 512 kpbs untuk download dan 80an kpbs untuk upload.. ya lumayan lah.. kalo dibanding dengan harga yang ditawarkan… apalagi unlimitednya itu lho…

Kita liat aja apakah ini cuma kesenangan sesaat yang diberikan dari Firstmedia atau memang firstmedia punya misi khusus agar internet broadband lebih friendly soal “harga”…. but always keep “positive thinking”.. semoga dengan hadirnya Fastnet dari firstmedia, yang digawangi oleh Lippo group , bisa membawa angin ke dunia internet di indonesia, untuk akses internet broadband yang lebih terjangkau masyarakat luas tanpa quota – quota per bulan..

Bandwidth_Speakeasy

Bandwidth_Sijiwae

Bandwidth_Internux

Nyum…nyum.. welcome to my first blog in word press..

happy reading.. and please post comment whenever needed…

… bubye…

MyFirstWordPress

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!


September 2007
S S R K J S M
    Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Blog Stats

  • 294,259 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • The rise and rise of supergiant rounds Februari 25, 2018
     With more money flowing into a shrinking number of deals, the average startup funding round is getting bigger. And it’s not by a small margin, either. Supergiant funding rounds are coming to dominate the funding landscape at all stages. Here we take a look at this growing phenomenon, what it means and what might be happening “under the hood” in supergiant s […]
    Jason Rowley
  • GoBee Bike throws in the towel in France Februari 25, 2018
     Bike-sharing startup GoBee Bike is giving up and shutting down in all French cities where it operates. GoBee Bike operates just like Chinese giants Ofo and Mobike. You open the app, you find a bike on the map and you unlock it by scanning a QR code. Once you’re done, you lock it again and leave it there — there’s no dock. And yet, the startup is blaming van […]
    Romain Dillet
  • What does it take to be a startup that raises huge sums quickly? Februari 24, 2018
     Some founders toil for years to secure a meager seed round. Others seem to go from launch to a massive fundraise in no time. Why is that, and how does one get into that second group? There’s no single formula, of course. But data indicates it helps to be famous, involved in a hot technology sector or working to cure cancer. Read More
    Joanna Glasner
  • The intensifying battle for Africa’s burgeoning tech landscape Februari 23, 2018
     Long gone are the days when Africa was disparagingly regarded as the White Man’s Burden. Today, Africa is the continent with the youngest demographic in the world, on the brink of a technical renaissance — yet the world’s tech titans are floundering to understand and gain a foothold in this market. Read More
    Monique Maddy
  • Eden acquires OrgOrg, a social network for office managers Februari 23, 2018
     Eden, the office management and tech support platform, has today announced the acquisition of OrgOrg, a social network for office managers to recommend, discuss, and review vendors and products. The terms of the deal were not disclosed. Eden founder and CEO Joe DuBey explained to TechCrunch that a growing number of on-boarding clients said that they had ori […]
    Jordan Crook
  • Tesla wants to install chargers at the office Februari 23, 2018
     Tesla expects to sell 100,000 electric vehicles in 2018. But electric vehicles don’t make much sense unless chargers are easily accessible and convenient. That’s why Tesla is introducing the Workplace Charging program. It will allow offices and business to apply for a Wall Connector to be installed in the company garage or parking lot. And, except for the a […]
    Jordan Crook
  • Split raises $17M for its product experimentation platform Februari 23, 2018
     Split announced this morning that it’s raised $17 million in Series B funding. The round was led by Lightspeed Venture Partners, with participation from Accel Partners and new investor Harmony Partners. Split has now raised a total of $26.8 million. The startup allows companies to test out new features and deliver them in a targeted way to select groups of […]
    Anthony Ha
  • Bump is a peer-to-peer marketplace for streetwear Februari 22, 2018
     As the streetwear and sneaker industry continues to explode in popularity, we’re seeing more and more startups popping up to service the industry — all from slightly different angles. Meet Bump, a peer-to-peer take on a streetwear marketplace. Founded six months ago in the U.K. and now part of Y Combinator’s Winter ’18 batch, the startup already has more th […]
    Fitz Tepper
  • Snips brings its privacy-focused voice assistant to cars Februari 22, 2018
     French startup Snips is announcing two things for its voice assistant SDK. First, the company is showing off an interesting use case in Nuremberg with a Snips-powered voice assistant in a car. Second, you can now build voice assistants in German. Read More
    Romain Dillet
  • MyBagCheck lets you drop off your bags anywhere Februari 22, 2018
     MyBagCheck is a clever system that ensures you’ll be able to spend those extra few hours in a foreign city without having to lug around 50 pounds of Samsonite. The founder, Micah B. Lewis, created the app to allow people who have bags to get those bags picked up and stored during the day, something every traveler would love. The app is self-funded and Lewis […]
    John Biggs
Iklan