Ochansan’s Weblog

Archive for Maret 2009

Udah bosen lihat planet bumi tercinta ini ??

Yuk, kita tenggok ke planet tetangga… planet Mars…
selama ini kan cuma bisa liat di film dokumenter aja..
nah melalui software Google Earth, sekarang kita bisa liat planet Mars or planet merah ini….

download dulu applikasi-nya..
disini http://earth.google.com

untuk saat ini versi terbarunya.. Goole Earth 5 (beta)
menurut sitenya fitur barunya

* Pencitraan sejarah dari seluruh dunia
* Data dasar dan permukaan lautan dari pakar kelautan
* Semakin mudah berwisata dengan perekaman audio dan suara

Hihiihi… sekarang tenggok ke Planet sebelah, cari tombol yang bentuknya planet..


selanjutnya kita ada dibawa ke Planet Mars…



selain itu bisa juga nge-“browsing”… jagad raya alias luar angkasa…
hehehe.. coba cari2x alien.. kali aja dapet…


Hari ini nyoba install IE 8, but masih versi RC1, langsung download aja dari
besar file installer sekitar 16 mb, selesai download.. langsung jalanin .. secara otomatis akan download paket2x lanjutan-nya…




Setelah selesai installasi, seperti biasa.. IE akan import bookmark and lakukan konfigurasi.. g pilih yang oto2x aja or recommended…




setelah seluruh seremonial berakhir.. langsung kenalan…
hmm gak banyak perubahan sih.. hampir sama aja kayak IE 7…


dari website resminya IE 8 ada beberapa fitur andalan yang menurut g cukup menarik, yakni “Inprivate“, selama fitur ini diaktifkan, aktifitas browsing tidak akan tercatat dalam history.. jadi boleh dibilang.. fitur ini mempermudah hapus jejak setelah selesai browsing.. sangat membantu…. apalagi setelah melakukan online transaction….

ya.. any fitur canggih lainnya ?? tunggu aja tanggal mainnya…..

Akhir dari Mega Bazaar kmaren, akhirnya g kepincut juga ama Smart Jump, sayang gak kepincut ama SPG-nya.. wekekekek… 

Smart Jump

Smart Jump

Kali ini pilihan broadband yang ditawarkan SMART adalah paket Jump.. website resminya ada di http://www.nge-jump.com, ada 2 penawaran yang diberikan :


a. Paket Prabayar, seharga Rp 789.000 
b. Paket Pascabayar, seharga Rp 189.000 x 12 bulan..

Untuk prabayar, SMART memberikan bonus 6 GB selama 60 hari, dengan kelbihan pemakaian sebesar Rp 0,275/KB,  tapi sampai dengan 31 Maret 2009, tarif kelebihan sebesar Rp 0,1/KB

Untuk pascabayar, SMART memberikan unlimited akses 

Kedua paket tersebut, dipromosinya sudah termasuk 1 buah Wireless Broadband USB Modem dari Axestel MV140B. Teknologi yang digunakan 3.5 CDMA.. (apakah ini implementasi dari CDMA-EVDO ???) . Kecepatan download hingga 3,1 Mbps, serta upload hingga 1,8 Mbps


Axestel MV140B

Axestel MV140B



So akhirnya, dengan kata “unlimited”-nya.. g pilih aja yang pascabayar… 

Untuk installasinya tidak terlalu rumit… asal baca petunjuknya, akses 3.5G CDMA bisa digunakan.

Speed ?? .. sangat tergantung dari coverage area… kalo tidak ada dalam jaringan 3.5G CDMA, maka speed akan turun menjadi CDMA 1x. 

Cara pakainya, tinggal masuk ke applikasi Axestel-nya.. lalu “connect”..  jadi kayak melakukan dial-up…

Hasilnya cukup memuaskan.. berikut capture dari beberapa website test…

pertama, hasil dari biznet http://speedtest.biznetnetworks.com/


ini dari sijiwae.. http://www.sijiwae.net/speedtest/


dari speedtest… http://www.speedtest.net/


ini dari visualware.. bikin 2 kali nyoba.. ke italy dan ke singapore http://myspeed.visualware.com/servers/flr.html  



berikut dari speakeasy, test ke LA ‘n NY http://www.speakeasy.net/speedtest/



yang ini, website test favorite g…. http://www.2wire.com


wuih..wuih… hasilnya cukup mengejutkan ya ?!… ada yang resultnya diatas 1000 kbps.. ada yg 500kbps.. even kurang dari 500kbps.. 
aneh ?? gak tau jg dhe…. 

eniwei.. ini nge-blog pake SMART JUMP jg loh….

Maret 2009
« Feb   Jun »

Blog Stats

  • 221,947 hits

Tweet weet me

RSS RSSMix.com Mix ID 3217006

  • This Hypnotic Video of a Snake Race Tells Us Something About Physics  Desember 2, 2015
    In this video, snakes are forced to slither between two boards. The boards are placed successively closer together until the poor snake is wriggling. But this isn’t about annoying a snake—it’s about physics.Read more...
    Esther Inglis-Arkell
  • SpaceX Wants to Land a Rocket at Cape Canaveral Desember 2, 2015
    Perhaps feeling a bit put out that Blue Origin stole its re-usable rocket thunder, commercial spaceflight company SpaceX has apparently decided to forget about the whole landing a rocket on an ocean drone thing. Instead, for its next attempt to bring a Falcon 9 booster safely back to Earth from the great beyond, SpaceX wants to go whole hog: Cape Canaveral A […]
    Maddie Stone
  • Kobe Bryant’s Retirement Post Had 1 Million Clicks In First Two Hours Desember 2, 2015
     When Kobe Bryant decided to share his intentions to retire after this season, his 20th, the way he did it was…different. Even though he did a press conference later that evening, he chose to share the news via Twitter and Facebook. Both posts linked to a heartfelt poem about his career. It was hosted by Derek Jeter’s site The Players’ Tribune and the site i […]
    Drew Olanoff
  • It Took 55 Miles of Sewing Thread To Create This Complete Spectrum of Visible Color  Desember 1, 2015
    How do you sew up a seam that hangs 20 feet above your head? You develop your own, industrial-sized needle–like the artist Gabriel Dawe did to finish this installation. Read more...
    Kelsey Campbell-Dollaghan
  • Sequoia Capital’s Alfred Lin On Why Uber’s Valuation Is Twice That Of Airbnb’s Desember 1, 2015
     Today, at the Post-Seed conference in San Francisco, Alfred Lin, the former COO and CFO of Zappos and now a Sequoia Capital partner, was asked a variety of on-stage questions about the current market. Among them as whether Lin thinks it’s a good time to start a fund. “Probably not,” he said. “Valuations are high. But it doesn’t matter if you’re [thinking]… […]
    Connie Loizos
  • Mark Zuckerberg Will Donate Massive Fortune to Own Blinkered Worldview Desember 1, 2015
    In a savvy PR maneuver, today Mark Zuckerberg used the birth of his daughter Max to advertise to the world the fact that he’s decided to give away 99% of his Facebook shares (roughly $45 billion today) to charity (over the course of the rest of his life, not all at once). It sounds angelic, but it will probably end up being, mostly, a big waste.Read more... […]
    Sam Biddle on Gawker, shared by Maddie Stone to Gizmodo
  • Only One Week To Submit Your Application For 1st And Future Desember 1, 2015
     There is exactly one week until applications close for 1st and Future, the startup competition that TechCrunch is staging with the NFL and Stanford University on February 6 at Stanford’s CEMEX Auditorium. Get your application in today. Four startups will compete for top honors in each of the competition’s three categories: Tomorrow’s Athlete, Bringing Home […]
    Sam O'Keefe
  • Why Israel Will Probably Never Have A Tech Giant And Why That’s Not Something To Regret Desember 1, 2015
     For many years, Israelis used to lament that the local tech scene, while considered second only to Silicon Valley and generating many successful startups, has never been able to grow a world tech leader such as Nokia. Why don’t we have our own “Nokia?” people used to ask — while pointing a finger at entrepreneurs and investors alike. Read More
    Gal Nachum
  • Perion Acquires Digital Ad Company Undertone For $180M Desember 1, 2015
     Israeli marketing company Perion Networks announced today that it has acquired Undertone, a New York City-based digital ad company in a $180 million cash deal. According to the release, $91 million will be paid once the acquisition closes, with the rest paid out over the next few years. Read More
    Anthony Ha
  • Nissans Mark Zuckerberg Could Have Named His Daughter After, Ranked Desember 1, 2015
    The guy who is the Facebook equivalent of Tom of MySpace, Mark Zuckerberg, just had a daughter! She’s named Max, which, we’re told is a nickname. For Maxima. Yes, Maxima. Like the Nissan.Read more...
    Jason Torchinsky on Jalopnik, shared by Maddie Stone to Gizmodo

Kirimkan setiap pos baru ke Kotak Masuk Anda.